Skal jeg skrive og holde din tale for dig?

Hvis du er nervøs for at holde tale, og i øvrigt heller ikke ved, hvad du skal sige … Så lad mig gøre det for dig!

Mit navn er Henrik Bruhn – jeg har levet af at være komiker, siden jeg vandt Danmarksmesterskabet i Stand Up Comedy i 2003. Hvad mange ikke ved er, at jeg også hvert år skriver mellem 50 og 100 taler … Og nogle gange holder jeg dem også.

Du og jeg aftaler, hvordan det skal foregår. Det kunne eksempelvis være, at du rejser dig, når det er din tur til at tale og så siger:

Kære X. Jeg skal holde en tale for dig, for jeg holder så uendelig meget af dig … Men du ved også at det her, er jeg ikke særlig god til – og oven i købet, så har jeg tabt de noter, jeg havde skrevet – så det er altså ikke særlig godt.

Her bliver du afbrudt af mig, der står i døråbningen og vifter med nogle papirer. Jeg siger: Undskyld, er der nogen, der savner dem her? Jeg kom egentlig bare forbi for at låne toilettet, og så lå de her noter her … Det ligner noget til en tale …

Du siger: Jeg tror, det er mine!

Jeg svarer: Fint – tror du ikke, jeg skal tage den herfra så? For de her noter, de er altså det, som vi med fagsprog vil kalde “op ad bakke” 🙂

Herefter kommer jeg helt ind og overtager din rolle som taler.

Dette er bare et forslag til en indledning – du og jeg aftaler en måde, vi får introduceret mig på.

Jeg fortæller det nu, som det er – nemlig at jeg har en del stikord. Og da jeg nu ikke kender dem personligt, så har jeg tilladt mig at fylde tomrummene ud – sådan som jeg tror, det forholder sig 🙂

Jeg bruger de noter og stikord, som du har givet mig. Derefter skriver jeg så en tale, der passer til situationen – for der er selvfølgelig stor forskel på, om det er en bryllupstale eller konfirmationstale, der skal fremføres.

Vigtigt: Jeg er og bliver komiker i mit hjerte, så jeg vil altid vælge en stil, hvor folk griner … Men det betyder ikke, at man ikke kan få nogle vigtige punkter nævnt alligevel – jeg vil bare altid finde tilbage til den humoristiske stil som den røde tråd.

Hvis du ikke er meget for at skulle holde en tale, så lad mig klare det for dig. Så kommer jeg til jeres fest og leverer en tale, der vil blive husket i mange år fremover – samtidig med at vi får sagt det, du gerne vil have nævnt.

PRIS: Jeg koster 5.000 kroner inklusive kørsel til brofaste forbindelser i Danmark. Der er ikke moms på kunstnerhonorarer, så det er altså det totale beløb, du skal betale.

GemGemGemGem

Udfyld denne formular - så hører du fra mig inden 24 timer

Hvad kan jeg gøre for dig?