Sådan holder du en rigtig god bryllupstale
bryllupstale-saadan-holder-du-en-god-tale-til-bryllup

En bryllupstale skal på én gang have et seriøst indhold og være morsom. Man skal tage forbehold for traditionerne, og stemningen er som hovedregel anderledes når man skal tale til bryllup, end hvis man skulle holde en tale til en almindelig fest.

Årsagen til dette er som regel at man kun har ét bryllup i sit liv, hvorimod man har mange fødselsdage og almindelige fester. Derfor er forberedelserne til et bryllup som regel også langt mere omfattende og stemningen mere intens. Først og fremmest skal du selvfølgelig gøre dig klart hvem du holder bryllupstalen for, og hvem og hvordan hovedpersonen er.

Som du kan læse i guiden: Skriv en god og sjov tale skal din tale have en hovedperson. Her er dette oplagt til at være brudeparret. Du har altså 2 hovedpersoner, men der vil højest sandsynligt være en af dem som du kender bedre end den anden. Derfor får din tale nu en hovedperson og en biperson. Læs her, hvad du skal huske på i en bryllupstale og se et eksempel på en skitse til en tale til bryllup

Sådan skriver du en bryllupstale

Selve din tale bør du skrive sådan, at du koncentrerer dig om den person du kender bedst og fortæller om da i mødte hinanden og det venskab der derefter udspandt sig. Du kan nu følge resten af guiden til at skrive videre på talen. Tilslut tilføjer du et afsnit i din bryllupstale,hvor du henvender dig til bipersonen og ønsker tillykke med brylluppet og fortæller om de positive oplevelser du har haft med vedkommende samt hvor meget du glæder dig til at opleve en masse med dem sammen i fremtiden. Fortæl også om de positive træk du har oplevet ved bipersonen, og slut derefter din tale til brylluppet af med at ønske dem begge tillykke.

En tale til bryllup må ikke være for lang

Det er vigtigt at du holder din tale på maksimalt 8 minutter. Der er normalt mange taler til et bryllup, og derfor må du indskrænke dig, hvis du ikke er en af de primære talere. Vær opmærksom på, at hvis traditionerne skal holdes vil du ikke være blandt de første 3-4 talere, du kan evt. se mere her om talerækken til bryllup.

En bryllupstale der er under 8 minutter lang, er inddelt i kapitler hvor det næstsidste handler om bipersonen og det sidste om brudeparret. Du kunne eksempelvis lave en tale til bryllup der var inddelt sådan:

  1. Start på bryllupstale, introducer dig selv og fortæl en lille morsomhed der relaterer til din introduktion.
  2. Sådan mødte jeg hovedpersonen – hvor, hvornår og evt. særlige omstændigheder/anekdoter.
  3. Sådan oplever jeg hovedpersonen og disse karaktertræk kan jeg rigtig godt lide ved ham/hende.
  4. Vittighed der relaterer til de nævnte karaktertræk.
  5. Et par morsomme eller interessante begivenheder jeg har oplevet sammen med hovedpersonen.
  6. Vittighed der relaterer til en af begivenhederne.
  7. Introduktion af biperson – sådan oplever jeg ham/hende og hvilke ting kan jeg rigtig godt lide.
  8. Afslutning – tillykke begge 2, bedste håb for fremtiden – jeg glæder mig til mange gode stunder fremover.

Jeg håber du i denne artikel har fundet et par gode råd om din bryllupstale. Mit sidste råd er at starte i god tid med at skrive en tale til bryllup. I starten kan det godt være uoverskueligt at skrive, men lige pludselig står du med et fantastisk mesterværk af en bryllupstale.

God fornøjelse med din tale til bryllup og hvis du tilhører den officielle talerække kan du finde specifikke guides til din tale herunder:

Hvis du ikke er den store taler, og hellere vil have en professionel til at levere din bryllupstale, så kan jeg anbefale at klikke her: Underholdning til bryllup

http://www.underholdningtilfirmafest.dk http://www.underholdningtilbryllup.dk http://www.xn--underholdningtilfdselsdag-wtc.dk http://www.underholdningtilkonfirmation.dk/ http://www.underholdningtilfester.dk/ http://www.underholdningtilfester.dk/

Skriv en god og sjov tale

Her finder du en guide til en god og sjov tale til brudeparret

Talerækken til bryllup

Her finder du dit nummer i talerækken til bryllup

Festssange og bryllupssange

Inspiration til en bryllupssang til brudeparret