Gommens tale til bruden
Talen skal indeholde minder og kærlighed til hustruen

I den traditionelle talerække til et bryllup er brudgommens tale nummer fire efter værtens tale, toastmasterens tale og brudens fars tale.

Brudgommens tale til bruden indledes normalt med, at gommen takker værten for festen (medmindre han selv er vært, selvfølgelig). Derpå takker brudgommen som regel brudens forældre for, at han har fået lov til, og mulighed for, at gifte sig med deres datter. Dette efterfølges ofte af en forsikring om, at gommen nok skal passe godt på deres lille pige.

Det skal der med i brudgommens tale

Udtrykke sin kærlighed til sin hustru og deres familier

Det primære omdrejningspunkt i gommens tale er imidlertid hans kærlighed til bruden. Talen er gommens mulighed for at sætte store ord på denne kærlighed, både over for sig selv og sin udkårne, men også overfor de af brudeparrets venner og familie, der er inviteret til brylluppet. Talen kan f.eks. handle om, hvordan brudeparret mødtes, og den kan indeholde små anekdoter fra deres tid sammen inden brylluppet.

Den kan også indeholde en beskrivelse af, hvordan brudgommen blev modtaget af brudens familie og venner. Brudgommens kærlighed til den udkårne er som sagt i fokus, og denne kærlighed kan præsenteres på alle tænkelige måder. Gommen kan eksempelvis lave en liste over alle de egenskaber, han værdsætter hos sin hustru, og disse egenskaber kan uddybes alt efter brudgommens ønsker. Brudgommen kan også udtrykke sin kærlighed ved at fortælle små sjove eller søde historier om bruden eller deres samliv.

Seriøst eller humoristisk?

Det er meget forskelligt fra brudgom til brudgom – og fra brud til brud – hvad der gør sig bedst. Det kommer også an på, hvilke gæster der er inviteret til brylluppet. Nogle gomme spiller på det humoristiske, mens andre satser på det dybfølt kærlige. Det er dog ofte en uskreven regel, at man som brudgom må smide machomanden over bord og erklære bruden sin uforbeholdne kærlighed. Det er op til den enkelte, hvor meget der skal gøres ud af dette. Nogle nøjes med et “jeg elsker dig”, mens andre bruger musik, digte eller billeder til at vise, hvad de føler. Afhængigt af temperament kan man altså inddrage andre elementer i sit indslag end selve talen, men det vigtigste er, at gommen får udtrykt sin kærlighed på netop den måde, han finder bedst.

Hvordan forbereder man sig som brudgom til den store tale?
Som brudgom står man over for et stort pres, eftersom hans tale af mange, ikke mindst af bruden, bliver betragtet som bryllupsfestens vigtigste. Det er i forvejen ikke den letteste sag i verden at tage ordet i en større forsamling, og tilmed kan det være svært som mand at skulle krænge sit hjerte ud offentligt. Så medmindre man er god til at improvisere, er det en god idé at forberede sig inden, så talen ikke bliver et miskmask af utydelig mumlen, flakkende øjne og svedige håndflader.

Gode råd om gommens tale

Forbered dig rigtigt til brudgommens tale. Her får du nogle gode råd, der kan gøre din tale til bruden, en sikker succes. Hvis du, som så mange andre, ikke føler for at improvisere på stedet, kan det være en god idé at huske nedenstående fif:

  • Start i god tid med at forberede brudgommens tale. Du kan flere måneder i forvejen begynde at notere dig små ting, som du elsker ved din kommende hustru, ligesom du kan skrive stikord ned til anekdoter fra jeres fælles liv, som du gerne vil have med i talen.
  • Lad være med at tænke så meget, når du laver første udkast til talen – bare skriv! Du kan altid finpudse, når talens grundlæggende form er på plads.
  • Øv dig! Hvis man vil undgå, at det fine bryllupstøj bliver gennemblødt af koldsved, er det en god idé at øve din tale til bruden godt igennem, inden den skal stå sin store prøve. Det vil få dig til at føle en større sikkerhed, når du slår på glasset – og det vil få ordene til at lyde mere oprigtige.
  • Det er altid godt at have et manuskript – selvom man ikke regner med at bruge det. Du kan bruge det til at komme tilbage på sporet, hvis du pludselig mister tråden. Fremhæv evt. stikord og inddel manuskriptet i temaer for at gøre det mere overskueligt.
  • Bare slap af! Der er ingen grund til at ligge søvnløs over at skulle holde tale. Du skal erklære din kærlighed til dit hjertes udkårne, foran en forsamling af mennesker, som I begge holder af. Der er ingen, der giver dig karakter for din præstation, så lad være med at stresse over din tale. Din brud vil uden tvivl elske dig, lige meget hvad du siger

http://www.underholdningtilfirmafest.dk http://www.underholdningtilbryllup.dk http://www.xn--underholdningtilfdselsdag-wtc.dk http://www.underholdningtilkonfirmation.dk/ http://www.underholdningtilfester.dk/ http://www.underholdningtilfester.dk/

Den traditionelle talerække

Her kan du finde den traditionelle talerække til bryllup

Gode råd til bryllupstalen

Her kan du finde mere inspiration til, hvordan du holder en fantastisk tale

Skriv en god festtale

Få hjælp til at skrive den helt rigtige tale her